Stad Diepenbeek, hergebruikt WerfWater

Gemeente Diepenbeek start pilootproject op samen met WerfWater & Matexi om het probleem van waterschaarste op te lossen. Werfwater is een initiatief van Lemon en Switchrs die hun krachten bundelen om dit maatschappelijk probleem het hoofd te bieden.

In de Paul Piperslaan te Diepenbeek zorgt Matexi ervoor dat dit op een duurzame manier gebeurt. Zo wordt bemalingswater opgevangen en opnieuw gebruikt door buurtbewoners, landbouwers, bedrijven en stadsdiensten. Vervolgens worden er op deze site 40 energiezuinige woningen en appartementen gebouwd rond een centrale groene parkzone van 3.000m².

Stronger together !

Een warme buurt in het gezellige dorp Lutselus

Lutselus is het hoofddorp van Diepenbeek. Hier woon je centraal, groen en bereikbaar. De supermarkt, sportcentra, scholen, handel- en eetzaakjes, je vindt het er allemaal op wandel- of fietsafstand. Zie je het grootser? Dan sta je in slechts twee minuten op de E313, die je vlot verbindt met steden als Hasselt, Bilzen, Genk en Tongeren.

In deelgemeente Lutselus bouwt Matexi het duurzame woonproject Paul Piperslaan. Hier verrijzen binnenkort moderne gezinswoningen en energiezuinige appartementen, helemaal afgestemd op hun omgeving. Het resultaat zal niet alleen stijlvol, maar ook comfortabel zijn. Matexi gebruikt voor jouw nieuwe thuis in Diepenbeek immers enkel kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke materialen.

Onze partners in dit project:

Logo DiepenbeekLogo WerfwaterLogo Matexi

Tap je GRATIS werfwater af in Diepenbeek!

In de Paul Piperslaan te Diepenbeek kan men werfwater aftappen dat wordt opgeslagen in slimme containers. Het hergebruik van bemalingswater biedt een duurzame oplossing om de droogte te bestrijden. Het water is uitvoerig getest en bruikbaar bevonden om te gebruiken voor: planten, stadsgroen, gewassen, tuinen en sportvelden. Iedereen mag dit water gebruik, zodoende kunnen we samen de heersende droogte overwinnen!

Dit werfwater is ideaal voor:
check icon
Planten en stadsgroen
close icon
Auto's te wassen
check icon
Gewassen
check icon
Tuinen en planten
close werfwater
Regenwaterputten
check icon
Sportvelden